"Tota teràpia és psicoteràpia. Tota enfermetat és una enfermetat mental”  UCDM

NATUROPATIA

Salut integrativa

 

TERÀPIA FLORAL DEL DR.BACH

Les flors de Bach harmonitzen i equilibren el cos i la ment

sobre mi

La meva motivació és conèixer la vida en totes les seves dimensions

contacte

Posa't en contacte per demanar visita a través de la web, el correu o el telèfon

blog

Salut i emocions

       

 

 

 

¿Què són les Flors de Bach i la Teràpia Floral?

Les Essències Florals del Dr. Bach són una poderosa eina terapèutica natural que permeten resoldre conflictes emocionals i determinades malalties.
Amb la Teràpia Floral el pacient aprèn a reconèixer aquells mecanismes que impedeixen que es pugui desenvolupar d'acord amb la seva essència més profunda, atenent a les seves pròpies necessitats reals i autèntiques. És a dir, a ser més conseqüent en un mateix i per tant, més feliç.
Les Essències Florals són també una extraordinària eina preventiva, ja que tractant els conflictes emocionals evitem que després es transformin en una malaltia(1)

Les Flors de Bach actuen a tres nivells;
* Ajuden a prendre consciència de les emocions sufocades que s'expressen com a símptomes.
* Ajuden a posar paraules als silencis d'aquestes emocions sufocades.
* Impulsen a les persones a transformar la seva actitud vital.

La Teràpia Floral és un procés de comunicació entre el terapeuta i el pacient, en el que s'utilitzen les Flors de Bach com a eina de treball i la conversació terapèutica com a metodologia del tractament (1).
En el procés de comunicació terapeuta-pacient, s'aconsegueix fer conscient allò que és inconscient, arribant a la causa primera d'un conflicte mental, emocional o físic.

¿Com entenia la malaltia el Dr. Edward Bach?

Per aquest metge la malaltia era un conflicte entre l'ànima i la personalitat, entenent com a ànima el sentit profund de la nostra existència i la personalitat com els interessos del nostre ego, condicionat per el nostre entorn i les nostres creences. El conflicte entre aquestes dues orientacions (ànima-ego) es produeix quan hi ha una lluita entre la voluntat de transformació i la voluntat de conservació.

Per al Dr. Bach les malalties eren el resultat de les nostres pors, inseguretats i ansietats.
Partint d'aquesta base el Dr. Bach descriu la malaltia en els següents postulats:
* La malaltia no és un mal a suprimir sinó un benefici a comprendre
* La malaltia és conseqüència d'un conflicte
* La malaltia és producte de l'acció de factors personals i trans-personals
* La malaltia no és "material" en el seu origen
* En la malaltia no hi ha res accidental

¿En quins casos estan indicades les Flors de Bach i la Teràpia Floral?

* Símptomes físics o emocionals que t'inquieten i dificulten la teva vida; pors, ansietat, nerviosisme, inseguretat, insomni, tristesa, fòbies, soledat, angoixa, ràbia, culpa, estres i depressió.
* Cansament físic sense motiu físic aparent. Esgotament. Estats de recuperació després d'una llarga malaltia.
* Assumptes personals, familiars o laborals que et preocupen i no saps com gestionar.
* Moments de canvi vital com l'adolescència, l'embaràs (part i postpart), la menopausa i la vellesa.
* Traumes o fets del passat que encara et ressonen i que limiten la teva vida.
* Situacions traumàtiques presents, com la mort de persones properes, separacions, malalties pròpies o de persones properes.
* Incertesa. Desànim. Sensació de buit existencial. Falta de sentit a la vida.
* Nens: Insomni, malsons nocturns, dispersió, problemes de concentració i aprenentatge, gelosia, pors, inseguretat, rabietes.

El sistema floral

Les Flors de Bach harmonitzen i equilibren el cos i la ment.
Les 38 flors descobertes per el Dr. Bach formen un sistema de curació molt complet dirigit fonamentalment a restablir l'harmonia interior i modificar la nostra actitud emocional.
* No tenen contraindicacions
* No tenen efectes secundaris adversos
* Són compatibles amb qualsevol altre tractament
* Tenen un efecte holísitc
* Actuen a nivell energètic-vibracional (cos emocional)
* Són totalment segures

"Cada Ser treballa la seva perfecció segons la seva pròpia naturalesa" anònim

El Dr. Bach va agrupar les 38 flors en 7 grups:

GRUP I: Els que tenen por

ROCK ROSE
És el remei d'emergència, per alleugerir els casos de por extrema. Pors desmesurades a la mort. Terror. Angoixes y pors amb arrels a causes reals o de l'inconscient. Pors que generen estres. En nens és molt útil per a pors nocturnes i malsons.
Patró Transpersonal(1)(PT): Paralització de qualsevol tipus
Millores per el pacient(MP): Millora del sistema nerviós. Prendre Rock Rose dóna coratge, valor, pau i tranquil·litat.

MIMULUS
Per les pors conegudes; com por a la malaltia, al dolor, als accidents, a l'obscuritat, a la soledat. Per les pors de la vida quotidiana. Petites ansietats i fòbies concretes. Por a parlar en públic. Normalment son pors secretes, que no es comparteixen amb els altres.
PT: Timidesa i nerviosisme.
MP: Aporta valentia personal i millora el control de la pròpia sensibilitat. Prendre Mimulus permet superar determinades pors per poder fluir i confiar en la vida.

CHERRY PLUM
Per els que tenen por a perdre la raó, a fer coses que s'escapen del seu control i que no desitgen. Pensaments descontrolats que impulsen a accions no desitjades.
PT: Descontrol
MP: Aporta relaxació en situacions de molta tensió. Prendre Cherry Plum aporta calma, serenitat, espontaneïtat i control mental i físic. Té la capacitat de penetrar en les capes més profundes de l'inconscient, prenent consciència de la pròpia escènica i facilitant l'expressió de les emocions més profundes.

ASPEN
Per les pors imprecises, desconegudes o sobrenaturals, pors que no tenen una raó concreta. Per els que tenen pressentiments o premonicions que els inquieten. Protector astral.
PT: Tremolors
MP: Prendre Aspen permet apreciar d'una manera realista els dons de la sensibilitat i treure'n el millor benefici.

RED CHESTNUT
Per els que es preocupen exageradament per el seus familiars, amics i/o coneguts. Aquestes persones desconeixen que es tracta de les pròpies pors ocultes, inconscients i molt profundes que es projecten en els altres, normalment les persones més properes del seu entorn. No s'adonen que aquestes pors són responsabilitat seva.
PT: Adherencia, simbiosis.
MP: Prendre Red Chestnut aporta tranquil·litat, optimisme i pau. Confereix la capacitat de crear pensament positius de seguretat, salud i benestar i transmetre-ho als altres.

GRUP II: Els que senten incertesa

CERATO
Per aquelles persones que no tenen suficient confiança en elles mateixes per prendre les seves pròpies decisions. Sempre demanen consell als altres.
PT: Dispersió
MP: Cerato permet reconèixer i apreciar la pròpia intuïció, permet aprendre a confiar en un mateix i prendre les pròpies decisions.

SCLERANTHUS
Per aquelles persones que són incapaces de decidir entre dues opcions. Pateixen incertesa, inestabilitat i/o indecisió. Indicat en aquelles malalties amb símptomes i signes oscil·lants, com els marejos i el vertigen.
PT: Inestabilitat i alternança.
MP: Scleranthus aporta equilibri intern, força de decisió i fermesa. Ajuda a adquirir flexibilitat i equilibri interior.

GENTIAN
Per aquelles persones que es desanimen fàcilment i generen realitats negatives, degut a la falta de fe i confiança en elles mateixes. Sempre veuen el vas mig buit. També per a depressions per causes conegudes.
PT:Fragilitat.
MP: Gentian permet desenvolupar la capacitat de transformar l'esperit negatiu en pensaments optimistes i realistes. Dóna coratge i un enfoc més positiu de la vida.

GORSE
Per aquelles persones que han perdut la fe en que ningú ni res els pot ajudar. Desesperança profunda. Abandonament i renúncia total. Indicat també per aquells pacients que pateixen desesperació degut a un tractament llarg.
PT: Claudicació
MP: Gorse permet recuperar l'esperança i els ànims per tornar a gaudir de la vida. Ajuda a recuperar l'alegria, l'optimisme i la fe. Dóna energia i vitalitat. És un activador dels sistemes de curació. Obre noves perspectives en aquelles situacions existencials complicades i aparentment difícils de canviar.

HORNBEAM
Per aquelles persones que senten que no tenen forces suficient, mentals o físiques, per dur a terme les activitats quotidianes de la seva vida. Avorriment degut a la rutina. Falta de creativitat. Debilitament per falta d'estímuls motivadors. El remei per el "síndrome del dilluns al matí". Falta de vitalitat.
PT: Laxitud i debilitament.
MP: Hornbeam aporta vitalitat i dinamisme fent que la vida i la feina siguin plaents i enriquidores, mantenint l'equilibri entre el cos físic i la ment. Aporta força de voluntat, coneixement i integració dels ritmes biològics (tensió/relaxació).

WILD OAT
Per a les persones que no saben decidir ni canalitzar els seus ideals. Quan es té dificultat per poder determinar en què ocupem la vida. Crisis vocacionals o laborals degut a que no som capaços de veure el propi potencial.
PC: nsatisfacció per no trobar la pròpia missió a la vida. Desorientació, incertesa, insatisfacció vocacional profunda.
PT: Dispersió
MP: Wild Oat permet definir objectius, ofereix claredat i capacitat de reconèixer la pròpia vocació. Concretitza i unifica l'acció.

GRUP III: Els que no tenen interès per el present

CLEMATIS
Per a les persones que viuen més en el futur que en el present. Persones que esperen materialitzar els seus somnis en el futur, un futur que mai arriba. Persones somiadores, poc pràctiques i distretes. Indicat per a la falta de concentració, inconsciència i indiferència.
PT: Mort, letargia, sensació d'estar adormit.
MP: Clematis actua en les persones somiadores portant-les a la realitat per tocar de peus a terra, traient-les de l'estat d' indiferència i falta d'interès per el present.

HONEYSACKLE
Per els que viuen absorbits per el passat, que potser va ser una època de gran felicitat, o que la tenen idealitzada. Records persistents d'amics o familiars perduts o ambicions que no s'han fet realitat. Ja no esperen més felicitat de la que han experimentat en el passat.
PC: Nostàlgia, persistència en viure al passat.
PT: Resistència al canvi.
MP: Honeysackle permet integrar el passat sense estancar-se ni dependre d'aquest. Restaura l'energia vital i ajuda a enforcar-se en el aquí i l'ara. Indicat per a nens que adopten de nou actituds passades o adults que segueixen revivint les seves èpoques daurades. Honeysackle permet que la vida torni a ser productiva i estimulant, afavorint un diàleg intern constructiu amb el propi passat.

WILD ROSE
Per aquelles persones que sense una raó aparent accepten la vida amb resignació, sense fer cap esforç per millorar-la i sentir-se més feliços. Persones que se senten interiorment buides, indiferents i avorrides.
PC: Apatia, indiferència i resignació.
PT: Resistència
MP: Wild Rose aporta fe i esperança amb la finalitat de recuperar l'alegria per viure. Permet veure que l'apatia i la resignació provenen d'un mateix, reconeixent aquells patrons mentals negatius que s'han de canviar de manera conscient.

OLIVE
Per aquelles persones que han patit molt, mentalment i/o físicament i que se senten esgotades, pràcticament sense energia vital. Indicat en llargues malalties, pèrdues afectives que causen molt dolor, excés de treball, etc.
PC: Esgotament extrem, debilitament de l'ànima, ment i cos.
PR: Cansament físic i mental. Esgotament.
MP: Olive es un reconstituent essencial. Dóna fortalesa i permet la recuperació ajudant a administrar millor la pròpia energia vital. Olive ajuda a recuperar la il·lusió i les ganes de viure plenament.

WHITE CHESTNUT
Per aquelles persones que no poden evitar els pensaments repetitius d'idees i raonaments no desitjats, degut normalment a una falta per l'interès present. Són idees que preocupen i persisteixen, i tot i que es descarten, retornen ràpidament.
PC: Repetició accelerada de pensaments repetitius. Diàleg intern torturant. Persones que pensen en el què han dit, en el què haurien d'haver dit i el què no.
PT: Calma. Repetició.
MP: White Chestnut aporta tranquil·litat i claredat en els pensaments. Proporciona capacitat per controlar el pensament i descartar els pensaments innecessaris.

MUSTARD
Per aquells períodes de profunda melancolia sense causa aparent. Pèrdua d'energia física i psíquica, a més d'una tristesa profunda que tal com ve se'n va.
PC: Tristesa profunda de causa desconeguda. Depressions cícliques.
PT: Depressió. Compressió
MP: Mustard aporta alegria i estabilitat. Una vegada recuperat l'equilibri la persona retroba la serenitat interior i adquireix la capacitat de transformar la tristesa en alegria.

CHESTNUT BUD
Per aquelles persones que repeteixen sempre els mateixos errors perquè no assimilen realment les pròpies experiències. Falta d'assimilació, aprenentatge i materialització. Útil en nens distrets i poc atents en les coses del seu entorn. Dificultats d'aprenentatge.
PC: No aprenen de les experiències. Falta d'observació i assimilació.
PT: Repetició, no assimilació.
MP: Chestnut Bud ajuda a fixar l'interès i l'atenció, permet processar i assimilar millor les experiències viscudes centrant-se en el ara i guanyant coneixement i saviesa.

GRUP IV: Els que se senten sols

WATER WIOLET
Per aquelles persones tancades en sí mateixes, amb aires de superioritat i que actuen de manera activa i orgullosa. No comparteixen els seus sentiments i tenen dificultat per apropar-se a les persones amb naturalitat i iniciativa pròpia. Molt útil en malalties psicosomàtiques.
PC: Orgull, aïllament, soledat.
PT: Rigidesa estàtica i aïllament.
MP: Water Violet aporta alegria, tanquil·litat i pau interior. Ajuda en la comunicació amb els altres afavorint l'empatia, la saviesa i la gentilesa.

IMPATIENTS
Per a les persones impacients, nervioses i irritables que sempre tenen pressa i no els agrada la rutina. Per a les persones que els és difícil tenir paciència amb la gent lenta, ja que la lentitud els sembla un error i una pèrdua de temps. Prefereixen treballar sols per poder-ho fer al seu ritme.
PC: Impaciència, irritabilitat i/o tensió mental exagerada. Reaccions desmesurades.
PT: Acceleració.
MP: Impatients ajuda a tenir paciència i comprensió amb els altres i un mateix. Permet disminuir la tensió mental i guanyar en compassió i empatia.

HEATHER
Per aquelles persones que s'expressen molt ràpidament i sempre es queixen, no els importa el seu interlocutor i no l'escolten. No estableixen diàlegs sinó monòlegs. La personalitat heather té un centrament excessiu en sí mateixa que es tradueix amb una necessitat de ser el centre d'atenció, se senten infelices si estan soles.
PC: Centrament en sí mateix, egoisme, no escolten. Carència efectiva.
PT: Viscositat i adherència.
MP: Heather ajuda a desenvolupar l'empatia de manera que la persona comença a escoltar. Permet adonar-se que per rebre s'ha de donar i convertir els monòlegs en diàlegs. Heather permet recuperar la confiança en un mateix sense requerir l'atenció dels altres.

GRUP V: Els hipersensibles

AGRIMONY
Per a les persones aparentment alegres i amb bon humor, que aprecien la pau i eviten les discussions. Tot i que generalment tenen problemes i estan preocupades i inquietes, ho dissimulen darrera una màscara de felicitat i alegria. La personalitat Agrimony ho positivitza tot en excés. Té una tendència clara cap a l'escapisme, que acostumen a compensar amb alcohol, tabac o altres tipus de drogues.
PC: Tortura mental o física amagada darrera una màscara somrient. Personalitat ansiosa.
PT: Tortura i ansietat.
PM: Agrimony aporta sinceritat en un mateix i amb els altres i més capacitat per afrontar els conflictes. Indicat per a les angoixes i ansietats.

CENTAURY
La personalitat centauri és bondadosa, tanquila i sempre està disposada a servir als altres. La seva necessitat d'agradar i de ser acceptada és tant gran que acaba servint sempre als altres deixant de banda les seves pròpies necessitats. Té gran dificultat per dir que no.
PC: Voluntat dèbil, molt influenciables, por a ser rebutjats per les persones estimades.
PT: Debilitat i servilisme.
MP: Centaury permet posar límits sense generar conflictes interns, i conèixer i expressar millor les pròpies necessitats.

WALNUT
Bach deia que Walnut és per a aquelles persones que tenen ideals i ambicions definides en la vida i que les estan duent a terme, però que en algunes ocasions estan temptades a desviar-se del seu propi camí degut a la persuasió o fortes opinions dels altres. Aquesta flor dóna constància i protegeix de les influències externes.
PC: Protecció de les influències externes. Adaptació al canvi.
PT: Inadaptació. Tall (actua com unes tisores).
MP: Walnut aporta fortalesa en el caràcter, facilita l'adaptació als canvis biològics i fisiològics i protegeix de les influències externes.

HOLLY Per aquelles persones que en un moment donat les consumeixen les emocions com els gelos, l'enveja, la venjança i la sospita. Per les diferents classes d' enuig. Darrera aquests sentiments tant forts normalment hi ha una persona que se sent abandonada i amb algun tipus de carència efectiva.
PC: Odi, gelosia, enveja, sospita, venjança, rancor.
PT: Erupcions.
MP: Holly permet transformar tots aquests sentiments evitant que ens produeixin un mal major. Obre les portes a la comprensió profunda del propi món emocional. És la porta a l'amor incondicional.

GRUP VI: Els que estan desesperats i desmoralitzats

LARCH
Larch és per a aquelles persones que, tot i tenir ideals i propòsits a la vida, no es consideren tant capaces com els altres, sempre esperen el fracàs i pensen que no ho aconseguiran. Per aquest motiu no arrisquen i tiren la tovallola abans de començar.
PC: Falta de confiança en un mateix. Sentiments d'inferioritat. Anticipació al fracàs.
PT: Incapacitat.
MP: Larch aporta confiança en un mateix i ajuda a posar en valor els propis coneixements.

PINE
Per a aquelles persones que sempre es culpen a elles mateixes, tant si en són responsables com si no, fins i tot quan les coses els surten bé mai se senten satisfetes. No saben acceptar regals ni compliments.
PC: Sentiments de culpa. Autoagressió i desesperança.
PT: Autoagressió.
MP: Pine permet tenir un sentiment realista de les pròpies responsabilitats i acceptar-se a un mateix sense sentir-se culpable constantment del què s`ha fet o s'ha deixat de fer.

ELM
Per a aquelles persones que se senten sobrepassades per les circumstàncies de la vida, feina i/o família. Són persones dotades d'una capacitat superior a la mitja, i Elm els dóna forces en moments de flaquesa.
PC: Sobrepassat per les responsabilitat en algun moment. Desbordament.
PT: Rigidesa i desbordament.
MP: Dóna forces en moments de fablesa. Elm permet delegar, demanar ajuda i compartir. Ajuda a recuperar la seguretat i la confiança per estar a l'altura de les circumstàncies.

SWEET CHESTNUT
Per aquells moments de la vida en que l'angoixa i la desesperació és tant gran que sembla quasi insuportable. Quan la ment i el cos senten que han suportat fins a l'últim extrem de sofriment i que ara han de cedir. Quasi sense forces per demanar ajuda, volen seguir endavant però no saben com.
PC: Extrema angoixa, límit de la resistència, desesperança i desesperació.
PT: Regeneració.
MP: Sweet Chestnut permet trobar-se a un mateix, reconeixent la "voluntat Superior". Ofereix la possibilitat de desenvolupar un canvi psicològic profund donant lloc a un renaixement.

STAR OF BETHLEHEM
Per aquelles persones que pateixen un gran malestar interior degut al trauma d'un fet present o passat, com el shock provocat per males notícies, pèrdues d'éssers estimats, accidents, etc.
PC: Shocks i tot tipus de traumes. Resistència. Consol de l'Ànima.
PT: Resistència i cicatrització.
MP: Permet processar i transformar les experiències negatives i traumes. Dóna força interna. Equilibra, normalitza i tranquil·litza, evitant que els bloquejos psíquics degenerin a una malaltia. Obre camins, noves possibilitats.

WILLOW
Per a aquelles persones que viuen amargades i ressentides amb el seu entorn. Se senten víctimes de la seva pròpia vida, pensen que la vida ha sigut injusta amb elles. A la llarga abandonen aquelles costums o activitats que els feia gaudir, s'amarguen i amarguen als altres.
PC: Ressentiment, rancor, irritació. Víctimes del destí. Freqüentment malalts crònics.
PT: Retenció, irritació, fermentació i rigidesa.
MP: Willow permet superar el ressentiment aportant pau interior. Permet prendre consciència de les nostres actituds i respostes i fer front a les pròpies responsabilitats de forma positiva i no culpant als altres de les nostres pròpies dificultats.

OAK
Per a aquelles persones fortes que assumeixen les responsabilitats per sobre de tot. Desconeixen el significat de cansament i porten al límit les seves forces podent arribar al col·lapse físic i/o mental. És el cas típic d'addicte al treball. No els agrada mostrar-se dèbils davant els altres i tot i que es poden sentir esgotats no es queixen. No s'adonen que la vida no és una lluita constant sinó més aviat un acord i com més lluiten més resistències generen.
PC: Lluiten tot i estar al límit de les seves forces. Gran sentit del deure. Tenacitat.
PT: Sobrecarga.
MP: Oak permet prendre consciència dels propis límits, cedir a la presió interna i retornar el sentit lúdic de la vida, augmentant el plaer per viure. Dóna capacitat per delegar, demanar ajuda i compartir.

CRAB APPLE
Aquest és el remei de la neteja. Per a persones que se senten brutes i avergonyides, o bé obsessionades per l'ordre i la neteja. Per a persones meticuloses en la seva imatge. Hipocondríacs i obsessius, fins i tot a vegades el contacte físic amb altres els pot molestar.
PC: Sensació de brutícia física o psíquica, impuresa. Antibòtic del sistema.
PT: Impuresa. Obstrucció.
MP: Crab Apple serveix per netejar el cos i la ment. Elimina les obsessions per sentiments d'imperfecció, intoxicació o contaminació. Augmenta l'autoestima. Té una acció desintoxicant i depurativa.

GRUP VII: Sobreprotecció o excessiva preocupació per el benestar dels altres

CHICORY
Per aquelles persones que estan molt atentes a les necessitats dels altres però alhora són exigents i possessives, acostumen a portar les converses al seu terreny i estan contínuament corregint als altres. La finalitat és que aquells per els quals es preocupen es quedin sempre al seu costat.
PC: Egoisme, possessió, autocompassió, atenció exagerada i manipulació.
PT: Congestió i retenció.
MP: Chicory permet aprendre a donar sense rebre res a canvi, desenvolupant una gran fortalesa interior per resoldre millor les pròpies necessitats, sense exigir res als altres.

VERVAIN
Els Vervain generalment tenen grans ideals i ambicions. Tenen un gran desig de convertir els seus interlocutors en els seus propis punts de vista fins al punt de mostrar-se intolerants. Durant la malaltia segueixen lluitant allà on d'altres s'haurien donat per vençuts.
PC: Sobre-expressió, sobre-entusiasme, fanatisme. Exasperació per injustícies, tensió i sobre-esforç.
PT: Rigidesa dinàmica, sobre-expressió, irradiació. Antiinflamatori del sistema.
MP: Vervain ajuda a equilibrar l'excés d'entusiasme que pot portar a l'extremisme i el fanatisme. Permet la relaxació física i psíquica obrint la ment a d'altres possibilitats.

VINE
El Dr. Bach deia que Vine era per les persones molt capaces, segures del seu propi talent i confiades en l'èxit. La seva seguretat els fa pensar que als altres els beneficaria deixar-se convença per el què ells diuen. Fins i tot durant la malaltia dirigeixen a aquells que els atenen. Gestionen molt bé els moments d'emergència.
PC: Autoritarisme, domini, lideratge, inflexibilitat, ambició. Volen imposar la seva voluntat incondicionalment.
PT: Duresa, líquid a tensió, rigidesa dinàmica.
MP: Vine permet utilitzar les qualitats de líder innates de manera constructiva, posar els seus dots per a fi de bé, desenvolupant la capacitat d'ajudar als altres i trobar el propi camí.

BEECH
Les persones en estat Beech negatiu tenen una clara tendència a ressaltar els errors o defectes dels altres sense tenir en compte les virtuts. Això es tradueix en una actitud crítica i intolerant. Desconeixen l' habilitat de posar-se en el lloc de l'altre. Mostren poca compassió i comprensió cap els altres.
PC: Intolerància, crítica, arrogància, irritabilitat.
PT: Intolerància, irritació, rebuig i rigidesa. Antihistamínic del sistema.
MP: Aporta tolerància i comprensió, humilitat i indulgència. Aporta flexibilitat física i psíquica, permet adonar-se que a més dels nostres propis patrons de comportament, n'hi ha d'altres que també poden ser vàlids.

ROCK WATER
Rock Water és per aquelles persones que són molt estrictes en la seva manera de viure. Es neguen moltes alegries i plaers de la vida perquè consideren que poden interferir en la seva feina. Desitgen estar sanes, fortes i actives i faran qualsevol cosa que els permeti continuar així. Esperen ser exemples per als altres.
PC: Auto- repressió, rigidesa moral, resistència al canvi i duresa.
PT: Rigidesa estàtica i falta de flexibilitat.
MP: Rock Water trenca la closca que envolta a aquestes persones. Permet suavitzar la rigidesa mental, ampliar les seves perspectives i comprendre que tots tenim que fluir amb les lliçons que ens aporta la vida. Permet comunicar els sentiments sense avergonyir-se i recuperar la llibertat interior.

RESCUE REMEDY
Aquest tractament és la combinació de cinc flors. És considerat un "remei" de primers auxilis per situacions d'emergència o crisis davant una experiència en la qual la persona se sent invadida per una tensió que no pot assimilar, elaborar o transmutar, com per exemple: traumatismes, accidents, pèrdues, desmais, cremades, shock, estres, etc.
Inclou: Clematis, Impatients, Rock Rose, Cherry Plum, Star of Bethlem.
PC: Emergència. Shock.
PT: Emergències.
MP: Produeix una reintegració immediata del sistema psicoenergètic i evita que es desenvolupi la reacció en cadena de les conseqüències del shock en el pla cel·lular i del funcionament orgànic, en el cas que ja s'hagi produït, permet també restablir-lo.

 

 

Si t'identifiques en alguna d'aquestes situacions et puc ajudar! Contacta amb mi per a qualsevol dubte o aclariment.

 

(1) El terme Patró Transpersonal es refereix al rang d'actuació de les essències descrit per el Dr. Ricardo Orozco, que sintetitza i defineix la seva actuació en els plans físic, mental, emocional i espiritual.